Go to Top

Фън Шуй съвети за всекидневната

Фън шуй обзавеждане на всекидневната, би могло спокойно да се отъждестви със семпла елеагнтност. Фън шуй изисква минимализъм в дизайна с мебели и аксесоари за свободното циркулиране на положителната Чи енергия. Придържайте се към избора на предмети с обли и елипсовидни форми.
Стаята трябва да бъде топла и гостоприемна. Според Фън Шуй гърбът ви никога не трябва да е към вратата.Нека столовете и меките мебели са обърнати към входа на помещението, но да не са разположени един срещу друг или под скосен таван. И двете позиции ще ви карат да се чувствате напрегнати. Семейни снимки, окачени на стените ще поддържат семейната хармония. Ако не разполагате с такава, то окачете снимка, която ще ви кара да се усмихвате винаги, когато влезете в стаята. Така щастието веднага ще става осезаемо. Помислете да сложите аквариум или декоративен фонтан в някой ъгъл – така енергията постоянно ще е в движение.
Най-подходящи за хола според Фън Шуй са неутралните и меки цветови. Дори да имате кожена гарнитура, малките кадифени или памучни възглавнички ще придадат уют и ще убият студенината, която лъха от нея.Един от най-добрите начини да създадете топлина и естествена атмосфера в хола е да поставите бамбуков фонтан– той е комбинация от два силни Фън Шуй елемента (вода и дърво) и символизира едновременно изобили, просперитет, дълголетие и приятелство.
 
Фън Шуй съвети за всекидневната:
 
 • Никога не подреждайте мебелите така, че да са с гръб към вратата, а ако все пак това е единствената интериорна възможност, сложете огледало, за да може да виждате зад гърба си.
 • Ако имате отворен план на хол-трапезария-кухня, то би било великолепно да поставите голямо огледало така, че то да отразява маса за хранене, което символизира увеличаване на богатството.
 • При влизане във всекиднавната, погледа Ви би следвало да попадне на красива картина, атрактивна скулптура, растение с обли листа в кръгла саксия или предмет от подобно естество.
 • Масата за храна и столовете, би следвало да бъдат рапозложени по начин, по който те не биха възпрепядствали свободното движение на хората около тях, както и на положителната Чи енегрия.
 • Броят на местата за сядане в дневната и трапезарията трябва да е винаги четен( за да се избегнат раздели в семейството), както е и препоръчително облегалките им да бъдат във формата на подкова. Столовете не бива да бъдат с лице към вратата, а между мебелите е добре да има достатъчно място, за да могат гостите свободно да се придвижват.
 • Ако имате килим под масата за хранене, то столовете би следвало да го застъпват, т.е. спокойно дори и при отдалечено от трапезната маса положение те би следвало да не излизат от границите на килима.
 • Постарайте се не телевизорът да бъде центърът на внимание в стаята. По възможност това би било чудесно да бъде камина, дори и тя да е декоративна, но ако такава не съществува в интериора на стаята, то акцента на внимание би следвало да бъде красива картина или масивен декоративен елемент.
 • Поставете настолни лампи в по-тъмните ъгли в хола, светлината е определяща за благосъстоянието.
 • Цветя, картини, аквариуми са идеалните декоративни предмети, с които да украсите своята всекидневна. Не дръжте изсушени цветя в къщата си, защото имат отрицателно влияние върху притока на богатство в дома. Декорирайте къщата със свежи или копринени цветя.
  Избягвайте да слагате растения с остри листа във вашия хол, но ако имате подобни и сте привързани към тях, то не ги поставяйте в нiкакъв случй на входната артерия във всекидневната.Не забравяйте кръгла купа-аквариум с три или седем златни рибки поставена във личната посока на просперитет, изчислена на базата на личните Ви данни.
 • За да стимулирате движението на енергията в дома си, поставете кристални топки на тавана.
 • Не поствяйте снимки на починали роднини в трапезарията, тъй като те са източник на възникване на проблеми с храносмилателния тракт (гастрити, колити, язви).
  Стенният часовник не е препоръчителна декорация при дизайна на трапезарията, тъй като това е стая която събира близки и приятели в приятна атмосфера и не бива да има наоколо символ на отминаващото време, което часовникът олицетворява.

Източник: интернет
 

Коментари

Коментара

This website content was created with the help of Ultimate Tinymce!