Go to Top

Обзавеждане на домът през погледа на мъжете и жените

   Всеизвестно е твърдението, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Е, това се вижда и в стилът им на обзавеждане. Има доста различия в предпочитанията им.  Сега ще обсъдим някои :

Обзавеждане,  декорация и аксесоари

За мъжа водещо в избора на цялостното обзавеждане на първо и image-300x235единствено място стои  функционалността. За разлика от жените те не са подвластни до такава степен  на модата и тенденциите в обзавеждането,  за тях мебелите трябва да са удобни и да се предполага бързо и лесно почистване както на домът така и на отделните детайли в него. Един мъж е много по-склонен да избере класически кожен диван за хола, който се почиства с едно лесно движение от колкото последният писък в модата-диван с животински принт, на който ще стоиш на като на „тръни“ да не го изцапаш.  Също така за мъжете всички тези декорации, аксесоари и сувенири  по рафтовете създават само безредие, хаос и претрупаност, която ги изнервя.

0210-apartment-dust

 

 

 

 

 

За жените обаче принципа при обзавеждането е съвсем различен. За тях красотата на домът  играе  решаваща роля в изборът им на мебели и декори, подвластни са на модата и следят тенденциите в обзавеждането. Обичат красивият дизайни, архитектурните  детайли, богато украсени мебели, флорални мотиви, модерни тапети, завеси  и т.н. Обичат да си изложат колекцията от магнити, да наредят снимки в рамки по рафтовете, както и сувенир от всяко посетено от тях място, обичат цветя в ъглите и тематични стаи с координиращи се елементи в тях.

1-Feminine-Masculine-Decor

tumblr_mgi18tIgJ11s2bh9xo1_500

Цветове – Мъжете харесват по-приглушени или земни цветове като жълто- кафеникаво, бежаво, кафяво, земни , сиви и сребристи тонове,  някои мъже предпочитат и черния цвят.

Тези цветове са тотален хит този сезон, така че ако обзавеждате нов дом с половинката си  ще спестите  една от  битките, които ви предстоят.

 0210-apartment-stuff

Skyfall-Apartment-06-800x531

Skyfall-Apartment-01-800x532

Skyfall-Apartment-09-800x532

Жените цветовете играят  доминираща роля,  като цяло те харесват  по-ярките, светли и весели цветове, както и пастелни нюанси.

 bedroom-ideas-for-women

Bedroom-Decorating-Ideas-for2  Do-not-Afraid-to-Experiment-Tips-for-Decorating-Your-Apartment

Idea-of-Bedroom-Decorating-Ideas-for-Women-firmones-1

Текстури –  Мъжете са пламенни фенове на кожените аксесоари и материи , обикновените лицеви, гладки и естествено на здравите и издръжливи във времето тъкани .

Grained-faux-leather-fabric-pecan-brown

 

Докато жените отново са противоположни – те обичат както казахме флорални цветове, текстури придаващи уют и топлина,  коприни, лъскави материи със свързани, преливащи се цветове.

4-black-modern-bedroom-ideas-Chic-silhouettes-bedroom

chic-retro-women-bedroom-design-ideas-romantic

 

  МебелиМъжете търсят  удобството и практичността  във всичко. За предпочитане  е диванът да е от кожа с прави, остри линии, с малки или минимален аксесоари. 

Skyfall-Apartment-17-800x532

Жените, обичат обли и извити гърбове и подлакътници, детайли като кантове и др., както и много, много декоративни възглавнички.  Биха купили скрин за хола, не защото им е необходим , а защото е последен писък на модата.

Bachelor-vs-Bachelorette-670x257

leather-sofas-447

tour-show-lauderB1-435

 

 

 

Източник: interior design blog

Коментари

Коментара

This website content was created with the help of Ultimate Tinymce!