Warning: unlink(./app/code/core/clean.php) [function.unlink]: No such file or directory in /home/patu6ojp/public_html/proektirai.com/wp-includes/cron.php on line 432

Warning: unlink(./app/code/core/clear.php) [function.unlink]: No such file or directory in /home/patu6ojp/public_html/proektirai.com/wp-includes/cron.php on line 433
Обзавеждане на домът през погледа на мъжете и жените | Proektirai.com
Go to Top

Обзавеждане на домът през погледа на мъжете и жените

   Всеизвестно е твърдението, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Е, това се вижда и в стилът им на обзавеждане. Има доста различия в предпочитанията им.  Сега ще обсъдим някои :

Обзавеждане,  декорация и аксесоари

За мъжа водещо в избора на цялостното обзавеждане на първо и image-300x235единствено място стои  функционалността. За разлика от жените те не са подвластни до такава степен  на модата и тенденциите в обзавеждането,  за тях мебелите трябва да са удобни и да се предполага бързо и лесно почистване както на домът така и на отделните детайли в него. Един мъж е много по-склонен да избере класически кожен диван за хола, който се почиства с едно лесно движение от колкото последният писък в модата-диван с животински принт, на който ще стоиш на като на „тръни“ да не го изцапаш.  Също така за мъжете всички тези декорации, аксесоари и сувенири  по рафтовете създават само безредие, хаос и претрупаност, която ги изнервя.

0210-apartment-dust

 

 

 

 

 

За жените обаче принципа при обзавеждането е съвсем различен. За тях красотата на домът  играе  решаваща роля в изборът им на мебели и декори, подвластни са на модата и следят тенденциите в обзавеждането. Обичат красивият дизайни, архитектурните  детайли, богато украсени мебели, флорални мотиви, модерни тапети, завеси  и т.н. Обичат да си изложат колекцията от магнити, да наредят снимки в рамки по рафтовете, както и сувенир от всяко посетено от тях място, обичат цветя в ъглите и тематични стаи с координиращи се елементи в тях.

1-Feminine-Masculine-Decor

tumblr_mgi18tIgJ11s2bh9xo1_500

Цветове - Мъжете харесват по-приглушени или земни цветове като жълто- кафеникаво, бежаво, кафяво, земни , сиви и сребристи тонове,  някои мъже предпочитат и черния цвят.

Тези цветове са тотален хит този сезон, така че ако обзавеждате нов дом с половинката си  ще спестите  една от  битките, които ви предстоят.

 0210-apartment-stuff

Skyfall-Apartment-06-800x531

Skyfall-Apartment-01-800x532

Skyfall-Apartment-09-800x532

Жените цветовете играят  доминираща роля,  като цяло те харесват  по-ярките, светли и весели цветове, както и пастелни нюанси.

 bedroom-ideas-for-women

Bedroom-Decorating-Ideas-for2  Do-not-Afraid-to-Experiment-Tips-for-Decorating-Your-Apartment

Idea-of-Bedroom-Decorating-Ideas-for-Women-firmones-1

Текстури –  Мъжете са пламенни фенове на кожените аксесоари и материи , обикновените лицеви, гладки и естествено на здравите и издръжливи във времето тъкани .

Grained-faux-leather-fabric-pecan-brown

 

Докато жените отново са противоположни – те обичат както казахме флорални цветове, текстури придаващи уют и топлина,  коприни, лъскави материи със свързани, преливащи се цветове.

4-black-modern-bedroom-ideas-Chic-silhouettes-bedroom

chic-retro-women-bedroom-design-ideas-romantic

 

  Мебели- Мъжете търсят  удобството и практичността  във всичко. За предпочитане  е диванът да е от кожа с прави, остри линии, с малки или минимален аксесоари. 

Skyfall-Apartment-17-800x532

Жените, обичат обли и извити гърбове и подлакътници, детайли като кантове и др., както и много, много декоративни възглавнички.  Биха купили скрин за хола, не защото им е необходим , а защото е последен писък на модата.

Bachelor-vs-Bachelorette-670x257

leather-sofas-447

tour-show-lauderB1-435

 

 

 

Източник: interior design blog

Коментари

Коментара

  • http://www.akimstar.com/category.php?cat=%D0%92%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8&subcat=%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%20MDF%20%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8 интериорни MDF врати цени

    С две думи дали домът е обзаведен от мъж или жена си личи от пръв поглед още с влизането. Определено жените умеят да създават уют в един дом. А мъжете са, за да помагат на жената да създаде този уют!

  • http://www.akimstar.com/category.php?cat=%D0%92%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8&subcat=%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%20MDF%20%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8 интериорни MDF врати цени

    За жените красотата наистина е решаваща, но не съм съгласна, че мъжете търсят нещо, което лесно да се чисти. Не смятам, че те толкова много мислят за чистотата и почистването, просто гледат да им е удобно! Това е водещото при тях според мен.

  • http://siko.bg/mebeli-za-banya.html обзавеждане за баня магазин

    Снимките на модели са уникални и ще се радвам ако ни покажете още.Човек ако сега му предстои да обзавежда, може да се отчая от всички възможности,които има и комбинации от цветове и платове и материали.От тук си хареса някои.Комбинацията с черно и лилаво е супер.Мъжете и жените винаги има различна гледна точка.Темата ви е страхотна.Розово с тъмно зелено е страхотно.Само с едни възглавнички е страхотно.