Go to Top

Как да направим домът си да изглежда като от списание – 9 лесни варианта

Известната Ню Йоркска декораторка Черил Айсън споделя някои трикове за създаване на стилен интериор, изглеждащ като за милини без скъпо струващи аксесоари и изпразване на протмонето ни.

Представяме ви 9 ефтини и лесни начина да направите домът си да изглежда като от списание.

 

1-ghk-cheap-ways-make-home-look-like-million-bucks-lgn

 Tри е магическо число

 Пано на стената зад трапезната маса, зад дивана в хола или над камината винаги е решение когато не знаем какво да направим, за да запълним това пространство.                                             През последните години трептихите или с други думи три свързани пана помежду си набират популярност. Има два начина да се сдобите с такова – да си купите от магазина, което няма да е чак толкова ефтино или може да си свалите желаната картинка от интернет, да я изпринтирате в близкият копирен център в желаният размер, да разрежете изображението на 3 части и да ги рамкирате. Има и доста места, от където може да се сдобиете с ефтини рамки, като например китайските магазини или разни складове за декорации където има ефтини фотоси в рамки.

 

2Създаване на Илюзия

„По – големият килим, визуално прави стаята да изглежда по-голяма“ казва Айсън. Тя обича да прави пространствата да изглеждат по-големи от колкота са. Неутралните нюанси, огледало зад канапето и големият килим, всички те заедно правят малката стая да изглежда по-добре и по-голяма.

 

3aПо-малкото е повече

Не претоварвайте рафтовете на домашната библиотека или етажерка с дрънкулки и сувенири, колкото повече неща имате по нея, толкова повече се утежнява пространството и се създава визуален хаос и кич. Разчистете всичко! Достатъчно е да сложите например някоя друга книга с висока ваза, които ще изпълват пространството, без да го пренаселват. Може да добавите също и различни по височина и цвят предмети, които да придадът персоналност на етажерката ви.

 

4

Бъди предприемчив

“ Всяка стая се нуждае от акцент“. Ако все още нямате, сложете нещо на стената което да привлече вниманието. За да спести средства дизайнерката Айсън решава да си направи сама такъв, като боядиса сама 3 гигантски платна и така успява да спести доста от бюджета, а ефекта е уникален и се усеща личен подход. Ключът е в извънгабаритните размери на платното, което карат погледите да се приковават към него и създава впечатляващ ефект. Ако все пак не се чувствате уверен в изкуството, нашето предложение е да създадете акцент на стаята с висока лампа в ъгъла и стикер за стена.
5Драматизъм в Спалнята

Ню Йоркската дизайнерка разчупва пространството в спалнята чрез няколко лесни трика: боядисва едната стена в тъмен цват или я покрива с килим от изкуствена трева; добавя тапицирана табла зад леглото, което внася топлина на помещението и в същото време създава усещане за лукс.
Чрез боядисването само на една от стените в наситен тон, икономисваме от бюджета и в същото време създаваме акцент в помещението. Вместо боя може да използвате и тапет.

6

 

Естествено вълшебство

„Ако домът ви има интересна архитектура и е облян в светлина, възползвайте се от това и оставете този актив да блести“ – Айсън. Тя прави домът в неутрални цветова гама, за да изтъкне предимствот му – естествената светлина – блясъкът. За да се предпази от това стаята да изглежда скучна, тя поставя възглавница с зиг-заг V образни орнаменти, която се оказва „изтрел в десятката“.

 

7

Елемент на изненада


Черил Айсън често призовава към „неучаквано докосване“ когато декорира дом.
Бъдете креативни ! Може да направите табла за спалнята си от старото неизползваемо бюро. Вземето плота и го монтирайте на стената зад спалнята. Може да го разежете и на 2 половини, като ги дадете да се кантират и ги монтирате с разстояние между тях . Ще се сдобиете с ефтина и оригинална спаля. Друг трик , който Черил използва е просто в преподредбата на възглавниците – поставя ги една пред друга с разместени върхове – „като диамант“.

 

8

Стая с красива панорама

Ако от дневната ви се разкрива красива панорама, нека това бъде вашият акцент. Изберете панорамният прозорец около който да изградите холовия кът, това е мястото за отмора и наслада на това което се разкрива пред вас. Избягвайте ярките тоновеи поставете неутрални завеси, които да не отвличат вниманието.
Ако пред вас стои проблема с твърде многото свободно пространство, може да купите две дървени трапезни маси на старо, да им скъсите краката и ги подредите една до друга – така ще запълните излишното пространство и ще придадете моментална функциналност на стаята.
Не забравяйте да изшкурите масите, лакирайте ги с матов лак или ги боядисайте в желан цвят.

 

9Смесване на стилове

Дизайнерката Айсън обича да декорира домовете в натурални палитри, с цветни петна и текстури под формата на аксесоари. Нейният любим цветове включват нюанс на бяло, сиво и бежаво. Също така обича да смесва и комбинира дизайни от различни епохи, точно като тези два бели стола от снимката. Стола в стил- Минг в ляво на снимката създава усещане, че прерязва пространството, но боядисването му в бяло запазва целостта.
Извод: прибавите някоя стара и уникална вещ към интериора си, но се старайте да не разпокъсва пространството, освен ако не е търсен ефект, придържайте се към избраната цветова гама.

Източници:
Interior Marketing Group, Inc./Richard Caplan Photography
http://www.elledecor.com/home-remodeling-renovating

Коментари

Коментара

This website content was created with the help of Ultimate Tinymce!