Go to Top

Как да декорираме детската стая

Как да декорираме детската стая така, че  да я направим най-доброто място, където децата да обичат да прекарват цялото си време. Психолози твърдят, че обзавеждане на детска стая предоставя чудесна възможност за децата да изразят или отразят  идентичността си,  да проявят вкус и предпочитания към нещата,  нещо което започва още с прохождането им.  Как ще вземете решение и ще съчетаете обзавеждането  на една прекрасна спалня, която отразява идентичността на личността и функционалността в същото време, така че все пак и да не омръзне след един месец  остава една не лека задача.

1-kids-room-girls-bedСнимка:  kidsroomcentral

Изборът на цвят; Изборът на най-добрия цвят за детски спални, попитайте детето какъв е любимия му цвят или  може да бъде.  Поговорете с детето, което ще се обитава стаята, за да разберете какви са предпочитанията му, а не налагайте свои собствени като по-възрастни. Колкото са  по-малки децата, толкова по-малко информация  ще получите от този разговор, но все пак си струва да опитате. Като цяло все пак  трябва да сте наясно, какви са любимите им цветове – например от това какви дрехи носят или да погледнете в гардероба, за да видите коя цветова комбинация се откроява. Ако детето  харесва определени цветове в дрехите си, те могат да ценят по същия начин в заобикалящата ги среда по-добре и да прекарват времето си в приготвената за тях стая с удоволствие.

2-kids-bedroomСнимка: seekertunes

Избор на тема;  В заемането на тази задача може да се организира профил на личността им, дейностите и какво харесва и какво не. Обичат ли анимационен герой, коне, спорт или конкретна рок звезда или телевизионна личност? Може декора на стая  да се основава на нещо, което те обичат,  да го имат около тях. Но в същото време трябва да следвате тенденциите, които се развиват, но  и да са съобразени и да подхождат  на възрастта на детето .

3-kids-room-interior-playroom-decorating-ideasСнимка: moreclosings

Избора на мебели; Закупуване на мебели за стаята на малко дете е едно приятно преживяване за децата, тъй като те се чувстват привилегировани да изберат това, което те искат за стаята си. Но техния избор на мебели, се различават в зависимост от техния пол, възраст и предпочитания, но като родители трябва да сте по-практични и отговорни, за да разберат и да изберете най-доброто, докато се забавлявате. Това е много важно за да разгледате спални, които са едновременно с качествени материали и стилни. Също така да не забравите да помислите за ограничаваното пространството на стаята!

4-13-Grey-gray-orange-green-sports-football-themed-teenage-boys-room-1024x682Снимка: embellishmentskids

Изборът аксесоари; сигурно си мислите, че след боядисването и купуването на подходящите мебели  сте създали перфектната стая, но в същност тя не е толкова вълнуваща за малкото дете, ако няма тема на която то да се радва. Например, ако той е футболист ще се радва да има някоя снимка на любим отбор или играч или удобен стол във формата на топка. Момичетата винаги обичат фантазия и да ги третират като феи и принцеси, и те определено ще се радва да има балдахин на леглото им да изглежда като легло на принцеса. Важно ое да имаш главна идея и акцент в декорирането, също както при обзавеждането имаш основна мебел, около която се върти интериора.

5-Pottery-Barn-Kids-Bedroom-Design-Speedboat-II-Collection-1940s-classic-luxury-crafts-theme-600x529Снимка: potterybarn

Превод от: http://www.amazinginteriordesign.com

Коментари

Коментара

Comments (36)

This website content was created with the help of Ultimate Tinymce!