Go to Top

Каквo предсталява нoвият индустриален стил?

T.нар. „индъстриъл“ безспорно попада сред най-популярните стилове в модерния интериорен дизайн.

Индустриален стил това е един незавършен вид, в който е присъщо използването на суровини и доста груби повърхности. Може да го определим, като „витрина” за всичко свързано с индустрията и производството. Засилваща концепция в него е дизайна да отразява някогашният вид на стар склад или фабрика.

Предпочитани материали са: бетон, стомана, метал или дърво.

Пространство еотворено и минималистично.
Индустриален
интериорен дизайн често е избирана концепция за мансардни апартаменти,.

Стени: недовършените или стари и износени стени са допълнителен бонус, който може да се добави към визията. Боядисаните стените изглеждат най-добре с микс от големи и висящи произведения на изкуството. Също така интересно биха стояли и всякакви улични табели и надписи, съобщаващи „ВХОД“, „ИЗХОД“, имената на булеварди, „ОБРАЗЦОВ ДОМ“ и т.н.

Най-добрите решения по отношение на стените са: тухли, олющено дърво, метални части, мазилка. Интересно би било и ако се осмелите на саморъчно направени тапети от стари вестници, списания, нотни листове, атласи, комикси и др.

Под: избор номер едно е шлайфания бетон. Други добри покрития, които ще помогнат да се постигне индустриален облик са дървен материал или настилка от камък.

Декор:трябва да има декор, който носи мекота в цялото това пространство, така че един голям и удобен диван с големи разпръснати възглавници върши много добра работа.

Също така растенията – те внасят живот и цвят във всяка среда, така че е добре да присъстват няколко наистина много големи растения.

Осветление: свободно стоящи на пода лампи са чудесен източник на осветление за този стил. За предпочитане ново отса металните осветлени тела.

 

renovated-loft-design-1-554x443

renovated-loft-design-8

Industrial_Loft_interior_design

Contemporary-Library-Industrial-Interior-Design  8-Industrial-Inspiration

durham540-1  leicester-house-melbourne-warehouse-conversion-industrial-interior-design-dining

Източници:

leave Industrial Interior Design.

Inthralld

Коментари

Коментара

This website content was created with the help of Ultimate Tinymce!