Go to Top

Винтидж в интериора

Винтидж:  „новото е отдавна забравеното старо.“

Първата мисъл е за нещо старо, от което лъха на носталгия и тъга, въпреки, че му е вдъхнат нов живот.

Елегантната френска дума „vintage“ в превод означава „вино с многогодишна издръжливост“. Ето защо стилът  Винтидж в интериорния дизайн включва всевъзможни комбинации от предмети, изпитани с времето, които освен това може да се поднесат  в tumblr_mhkcq4Ls2X1qcndafo1_1280съвременна „чаша“. Във  Винтидж интериора се използват много стари мебели и предмети от различни страни и епохи.

Винтидж стил в интериорният дизайн може да се опише с три думи –  красиво, романтично и женствено. Винтидж  в интериора означава нещо, което може да те стопли, нещо, което може да създава носталгични и романтични чувства и позволява само положителна емоция да влезе в сърцето ни.

Този стил се характеризира с много декори като картини, покривки, килими, завеси, цветни комплекти вази, чинии и съдове, старинни предмети, стенни часовници, музикални инструменти, натруфени полилеи и деликатни декоративни възглавници.

Ако искате да създадете един наистина уникален интериор във Винтидж  първото нещо, което трябва да направите е да обиколите магазините, в които се разпродават мебели на старо или антиквариати и да намерите акцента за дома, около който да се завърти целият проект.

Известно е, че купуването на старинна мебел е скъпо удоволствие, затова в този област е популярно самото пресъздаване на “старинния” стил. За това способстват съвременните технологии, благодарение на които върху всяка мебел могат да се появят следи от ръжда, изтъркване от камък, зелен налеп върху бронз, следи от бръмбар в дървото и др..vintage-livingroom-1

Мебелите във Винтидж обикновенно са дървени, покрити с меки дамаски от плюш, памук или коприна. Доминира изработката. Характерните са наличието на  повече столове, фотьойлчета и декоративни масички вместо един голям, луксозен диван и една стъклена маса.

Цветовите схеми във винтидж стила са светли и пастелни тонове  – бяло, розово, лилаво и жълто. Всичко е организирано и украсен в ретро стил, с чувство на модерен и комфортен начин на живот.

 Това е стилът от миналите години, който по някакъв начин е пречупен и през виждането на съвременната мода. 

17  031081cd023f297d002f7cf525ad1b4b

a7c5eddf5200d3d866f3957293bea3df   beautiful-vintage-home-of-interior-designer

tumblr_lzi32dnigi1r7ggovo1_1280  tumblr_m6kssgm2od1rvaxpyo1_250

tumblr_md31roGt8s1rvaxpyo1_250   tumblr_mgkzl70fBE1rvaxpyo1_250

vintage-chairsOlympic3

tumblr_m6tdqoTGzk1rvaxpyo1_250  

 

 

Източници:

http://www.interiordesignipedia.com/vintage-interior-design.html

http://www.zaneya.com

Коментари

Коментара

This website content was created with the help of Ultimate Tinymce!